AIROSO MAYNOU

NÅR AFSTAMNINGEN BETYDER NOGET FOR KVALITETEN
Avlsgodkendt super top kvalitets hingst med særdeles god præstationsafstamning. Han har fået lov til at vokse færdigt, hvorfor han først er i gang med sin uddannelse nu. Airoso er hjemme igen efter sit uddanelsesophold i Spanien, hvor han var i ridning hos én af spaniens allerbedste OL ryttere, Juan Manuel Muñoz Diaz.

Kæmpestor med sine imponerende 173 cm. Fuldstændig enestående præstationsafstamning – både hans mor, morfar og far og farfar samt helsøster er på ANCCEs offentliggjorte liste over de 100 bedste PRE heste med det højeste avlsgenetiske index i hele verden. Airoso har det allerhøjeste avlsgenetiske index for hingste i Danmark.
Airosos mor, Airosa CXXI har et imponerende højt avlsindex på 115,81. Hun har sin basisavlsgodkendelse, er ydermere anbefalet ungt avlsdyr samt er efterfølgende blevet viderekåret. Både hendes mor og mormor er endvidere viderekårede hopper. Airosa har – foruden at vinde en masse andre konkurrencer – været stillet til Verdensmesterskaberne for spanske heste, SICAB mange gange og har opnået en flot 4. plads i sin klasse hele to gange.
Airosos morfar, Pastelero VII ligger som nr. 1 på ANCCEs TOP100 liste over Elite avlshingste med det allerhøjeste dressurindex på 120,73 og et avlsindex på 114,55. Han har sin basisavlsgodkendelse, er ydermere anbefalet ungt avlsdyr, er efterfølgende blevet viderekåret for senere at opnå den eftertragtede blå sløjfe, som kun få avlsdyr, der viser sig at være særligt avlsforbedrende, kan opnå. I 2021 opnåede han desuden den ultimative anerkendelse indenfor PRE avlsdyr, nemlig den orange sløjfe; Reproductor Elite. Han har således alle de 5 mulige sløjfer, hvilket er enestående og meget få avlshingste forundt. Han har også – foruden at vinde en masse andre konkurrencer – været stillet til Verdensmesterskaberne for spanske heste, SICAB tilbage i 2007.
Airosos far, Nero Maynou II er basis avlsgodkendt, mens farmor, Erbania også er viderekåret. Nero Maynou II har – foruden at vinde et utal store konkurrencer, herunder vundet det Franske Championat hele to gange – været stillet til Verdensmesterskaberne for spanske heste, SICAB og er blevet nr. 2 i sin klasse hele to gange.

https://www.traditionrolex.com/37
Airosos farfar, berømte Nero II har et imponerende cv. Nero II har foruden sin viderekåring opnået den fornemme godkendelse som Reproductor Mejorante / Improver breeding stock (avlsforbedrende hingst). Han er uomtvisteligt historiens mest vindende hingst af morfologiske konkurrencer i Spanien. Nero II blev som helt ung Young Absolute Champion of Spain i 2001, Absolute Champion of Spain i 2006 og igen i 2008. Dvs. at han har vundet Verdensmesterskaberne for spanske heste, SICAB hele 3 gange. Han blev herefter Europæisk Champion i 2010. Alene i 2006 blev Nero II fremstillet ved 13 forskellige konkurrencer, som han på imponerende vis alle vandt som Champion of the Breed.
Nero IIs far, Inedito er bestemt også værd at nævne, da han foruden sin viderekåring også har opnået den fornemme godkendelse som avlsforbedrende hingst. Inedito har ligeledes været stillet til Sicab, hvor han endte som nr. 3.
Nero IIs mor, Cabriola IX har også været stillet til Sicab, hvor hun blev nr. 7.
Airosos helsøster, Burlona Maynou er basisavlsgodkendt, men bemærk hele hendes morline, der alle er viderekårede. Burlona har – foruden at vinde andre store konkurrencer, herunder det Franske Championat – været stillet til Verdensmesterskaberne for spanske heste, SICAB, hvor hun ligesom i 2019 igen i 2021 blev blandt de 10 bedste hopper og gik helt til finalen, hvor hun endte som nr. 6 i verden.
Airoso selv blev fremstillet som 1 års til det Danske Morfologiske Championat, DaMoCha, hvor han vandt sin klasse med imponerende høje point for en 1 års plag.
Airosos avlskvalitet bekræftes endvidere af hans eget meget høje avlsgenetiske index på 115,3 – en kvalitet der sjældent ses udenfor Spanien. Airoso er naturligvis røntgenfotograferet.
Gå ikke glip af denne enestående chance …
Airosos bevægelser er store og rummelige med god bæring. God taktfast skridt. Stor og flot svævende trav. Ekstremt god indundergribende op ad bakke galop.
Airoso er en hest, der vil frem i verden. Han har så at sige et ekstra gear og masser af selvtillid. Herhjemme er han en sød og kærlig hest, der går på fold med de unge hingste og vallakker, som han er vokset op sammen med, og han er nem i den daglige håndtering. Nede hos Juan fik han stor ros for sit gode temperament og at han var nem at omgås i den daglige træning. Så må vi se, hvor langt potentialet rækker…
Airoso står til rådighed i bedækningssæsonen.
Bedækningspris : kr. 9.000
SPAR kr. 1.000 ved at booke & betale inden udgangen af marts måned.
INKLUSIV inseminering af hoppen (efter nærmere aftale, hvis hoppen kommer her).
Endvidere kan sæd tappes og sendes.
Betaling ved bestilling.
Kontakt mig herom.
Rabat ved flere hopper.