AIROSO MAYNOU


NÅR AFSTAMNINGEN BETYDER NOGET FOR KVALITETEN
Avlsgodkendt super top kvalitets hingst med særdeles god præstationsafstamning. Han har fået lov til at vokse færdigt, hvorfor han først er i gang med sin uddannelse nu. Airoso er hjemme på sommerferie i bedækningssæsonen fra uddanelsesophold i Spanien, hvor han er i ridning hos én af spaniens allerbedste OL ryttere, Juan Manuel Muñoz Diaz. Du kan følge dette fantastiske eventyr på min facebook side, hvor der løbende opdateres med billeder og video.

Kæmpestor med sine imponerende 173 cm. Fuldstændig enestående præstationsafstamning – både hans mor, morfar og far og farfar samt helsøster er på ANCCEs offentliggjorte liste over de 100 bedste PRE heste med det højeste avlsgenetiske index i hele verden. Airoso har det allerhøjeste avlsgenetiske index for hingste i Danmark.
Airosos mor, Airosa CXXI har sin basisavlsgodkendelse, er ydermere anbefalet ungt avlsdyr samt er efterfølgende blevet viderekåret. Både hendes mor og mormor er endvidere viderekårede hopper. Airosa har – foruden at vinde en masse andre konkurrencer – været stillet til Verdensmesterskaberne for spanske heste, SICAB mange gange og har opnået en flot 4. plads i sin klasse hele to gange.
Airosos morfar, Pastelero VII har sin basisavlsgodkendelse, er ydermere anbefalet ungt avlsdyr samt er efterfølgende blevet viderekåret. Han har – foruden at vinde en masse andre konkurrencer – været stillet til Verdensmesterskaberne for spanske heste, SICAB tilbage i 2007. Senere har han opnået den eftertragtede blå sløjfe, som kun få avlsdyr, der viser sig at være særligt avlsforbedrende, kan opnå. Pastelero har netop i 2021 opnået den ultimative anerkendelse indenfor PRE avlsdyr, nemlig den orange sløjfe; Reproductor Elite. Han har således alle de 5 mulige sløjfer, hvilket er meget enestående.
Airosos far, Nero Maynou II er pt. “kun” basis avlsgodkendt, mens farmor, Erbania også er viderekåret. Nero Maynou II har – foruden at vinde et utal store konkurrencer, herunder vundet det Franske Championat hele to gange – været stillet til Verdensmesterskaberne for spanske heste, SICAB og er blevet nr. 2 i sin klasse hele to gange.
Airosos farfar, berømte Nero II har et imponerende cv. Nero II har foruden sin viderekåring opnået den fornemme godkendelse som Elite hingst. Han er uomtvisteligt historiens mest vindende hingst af morfologiske konkurrencer i Spanien. Nero II blev som helt ung Young Absolute Champion of Spain i 2001, Absolute Champion of Spain i 2006 og igen i 2008. Dvs. at han har vundet Verdensmesterskaberne for spanske heste, SICAB hele 3 gange. Han blev herefter Europæisk Champion i 2010. Alene i 2006 blev Nero II fremstillet ved 13 forskellige konkurrencer, som han på imponerende vis alle vandt som Champion of the Breed.
Nero IIs far, Inedito er bestemt også værd at nævne, da han foruden sin viderekåring også har opnået den fornemme godkendelse som Reproductor Mejorante (Elite hingst). Inedito har ligeledes været stillet til Sicab, hvor han endte som nr. 3.

Nero IIs mor, Cabriola IX har også været stillet til Sicab, hvor hun blev nr. 7.
Airosos helsøster, Burlona Maynou er pt. “kun” selv basisavlsgodkendt, men bemærk hele hendes morline, der alle er viderekårede. Burlona har – foruden at vinde andre store konkurrencer, herunder det Franske Championat – været stillet til Verdensmesterskaberne for spanske heste, SICAB, hvor hun ligesom i 2019 igen i 2021 blev blandt de 10 bedste hopper og gik helt til finalen.
Airoso selv blev fremstillet som 1 års til det Danske Morfologiske Championat, DaMoCha, hvor han vandt sin klasse med imponerende høje point for en 1 års plag.
Airosos avlskvalitet bekræftes endvidere af hans meget høje avlsgenetiske index – en kvalitet der sjældent ses udenfor Spanien. Airoso er naturligvis røntgenfotograferet.
Gå ikke glip af denne enestående chance …
Airosos bevægelser er store og rummelige med god bæring. God taktfast skridt. Stor og flot svævende trav. Ekstremt god indundergribende op ad bakke galop.
Airoso er en hest, der vil frem i verden. Han har så at sige et ekstra gear og masser af selvtillid. Herhjemme er han en sød og kærlig hest, der går på fold med de andre hingste, som han er vokset op sammen med, og han er nem i den daglige håndtering. Nede hos Juan får han også stor ros for sit gode temperament og at han er nem at omgås i det daglige. Så må vi se, hvor langt potentialet når…
Airoso står til rådighed i bedækningssæsonen.
Bedækningspris : kr. 9.000
INKLUSIV inseminering af hoppen (efter nærmere aftale, hvis hoppen kommer her).
Endvidere kan sæd tappes og sendes.
Betaling ved bestilling.
Kontakt mig herom.
Rabat ved flere hopper.